Compassietraining (Mindfulness-based compassionate living of MBCL) is een praktisch oefenprogramma waar je (zelf)compassie ontwikkelt door middel van zelfonderzoek.
Het accent ligt meer op care (zorgzaam omgaan met een probleem) en minder op cure (het probleem oplossen).

De compassietraining onderscheidt drie basistypen van emotieregulatie, en geeft inzicht in emoties bij stressreacties. Je leert valkuilen, misverstanden en innerlijke patronen te herkennen. Je raakt vertrouwd met oefeningen om compassievoller te leven.

Een compassievol leven

Compassievol leven is het vermogen je betrokken te voelen bij het lijden en de pijn van jezelf of anderen. Het gaat hand in hand met de wens de pijn of het lijden te verlichten en daarin verantwoordelijkheid te nemen. (Zelf)compassie is een heilzame, natuurlijke remedie bij pijnlijke emoties en gedachten. Een oude wijsheid ziet het ontwikkelen van compassie als een weg naar geluk.

Compassietraining

Is een krachtige methode om emotioneel welzijn en levensvoldoening te ontwikkelen, de training sluit aan op de mindfulness training (maar is ook te volgen los van de mindfulness training), en creëert een oase van rust.

Leerelementen

• leren voelen wat er echt gaande is,
• erkennen en toelaten wat er is (ook al is dat pijnlijk),
• met compassie en begrip aanwijzing zijn bij pijn en lijden.
• Hieruit vloeit voort: het ontwikkelen van meer wijsheid van handelen.

Compassietraining bestaat uit: een telefonisch kennismakingsgesprek, persoonlijke begeleiding, 8-wekelijkse bijeenkomsten (2,5 uur), een werkboek met cd’s/MP3.

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of bel ons.
We zijn telefonisch bereikbaar van: maandag t/m vrijdag tussen 14.00-17.00 op ☎︎ 06 28945359.

AANMELDEN