Zo helpt yogastudio JYO jou in deze tijden van corona

Momenteel grijpt het coronavirus wereldwijd om ons heen en heeft verstrekkende gevolgen voor ons allemaal. Om onze gezondheid niet in gevaar te brengen zijn er vanaf 16 maart geen yogalessen meer. We volgen hiermee de richtlijnen van onze regering.
Yogastudio JYO zal voorlopig tot 6 april gesloten blijven. Mocht hierin verandering komen dan verneem je dit direct via de website.

Wat nu? Het zijn onzekere tijden. Het verlangen naar rust, vertrouwen en veiligheid is groter dan ooit. Je hebt betaald voor een abonnement of een wekelijkse yogales. En uitgerekend nu heb je meer dan ooit behoefte aan yoga! Hoe blijf jij in balans?

Yoga kan helpen. Juist in deze periode is het belangrijk om ons hoofd koel te houden en rustig te blijven in tijden van onzekerheid. Yoga helpt ons de innerlijke rust te bewaren en je te verbinden met waar het nu ècht om gaat. Hoe kun je je beter ontspannen en je prettiger voelen?

Digitaal aanbod

Graag wil ik je waar mogelijk tot steun zijn. Momenteel ben ik hard aan het werk met het ontwikkelen van een digitaal online programma.

Binnenkort ontvangt iedere deelnemer van Yogastudio JYO een eerste resultaat. Het is een digitale yogales waarin yoga, mindfulness, ademhaling en meditatie centraal staan. Zo kun je thuis yoga blijven beoefenen en de vruchten plukken van alles wat yoga je te bieden heeft.

Dit aanbod geldt voor de periode dat de yogastudio gesloten is. Het bestaat uit een yogales met yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen, mindfulness & compassie-oefeningen. Oefeningen die je op een diepgaand niveau helpen en ondersteunen.

Je krijgt een yogales zoals je van Yogastudio JYO gewend bent, met als enige verschil: je volgt de yogalessen thuis.

Via deze weg wil ik iedere deelnemer heel hartelijk danken voor de financiële steun om de toekomst van JYO te waarborgen.

Welke yogalessen

Yogastudio JYO heeft een breed aanbod van yogalessen. Het maken van deze opnamen is arbeidsintensief en tijdrovend.
De eerste digitale yogales is voor deelnemers aan een Gentle yogales, een H-yogales en een 55+ yogales. Daarna krijgen de deelnemers van de Hatha en Yin yogales een digitale yogales toegestuurd. Van deze groep vraag ik een beetje meer geduld.

Film en audio

Naast de yogales in beeld is er ook een mogelijkheid dezelfde yogales alleen te beluisteren, zonder beeld (audio).

Je ontvangt hiervan een linkje. Verder heb je nodig:
-een internetverbinding met je computer, laptop of mobiel,
-een ruimte waar je ongestoord kunt oefenen,
-een ondergrond (yogamat) om op te liggen,
-zorg eventueel voor kussens en/of een fleece deken (om voldoende warm te blijven).

Voordelen online yoga

Ondanks alles kun je yoga blijven beoefenen. Dit kan op het moment dat het jou het beste uitkomt. En dit heeft nog meer voordelen. Je hoeft niet perse de hele les af te maken als dat niet gelegen komt of je te veel is. Je kunt op een later tijdstip een volgend deel van de les beluisteren of bekijken. En heel handig, je kunt de yogales blijvend herhalen.

Hoe kun je dit programma het beste gebruiken?

1. Het geheim zit ‘m in het regelmatig oefenen. Bij voorkeur dagelijks. Hoe regelmatiger je oefent hoe makkelijker het wordt, dat spreekt voor zich.
2. Kies een vast tijdstip, bijv. in de ochtend voor het ontbijt of aan het einde van de middag rond 17.00 uur, voor het avondeten.
3. Het is aan te raden de dag af te sluiten met een geleide meditatie. Ook deze meditatie ontvang je via dezelfde link.
4. Verder ontvang je een ademhalingsoefening om stress of spanningen te verminderen.

Mantra voor verlichting en vrede

Merk je dat je overspoelt wordt door emoties van angst of paniek? Herhaal dan, in gedachten of hardop, je favoriete mantra. Of oefen met onderstaande mantra.

Gaté, Gaté, Paragaté, Parasamgaté, Bodhi Swaaha

(Vertaling: Ga, ga voorbij, voorbij het hoogste, voorbij de hoogste realisatie, ga ook daar aan voorbij)

Wie weet helpt dit je, en brengt het je inspiratie om op jouw wijze, binnen de mogelijkheden die je hebt, jezelf en elkaar in deze crisis bij te staan.

Vooruitzichten

We staan allemaal voor grote uitdagingen, daar is geen twijfel over mogelijk. De kunst van het ontspannen is voor ons allemaal hierbij van het allergrootste belang.

Deze tijd vraagt flexibiliteit en vertrouwen. De crisis heeft als mooie kant dat het een gevoel samenhorigheid oproept. Sommigen krijgen juist nu meer contact met mensen waar je voorheen nooit contact mee in contact kwam. Laten we daar dankbaar voor zijn dat we ontdekken hoe we elkaar kunnen helpen. En realiseer je je dat we in een goed land leven waar we onze zegeningen mogen tellen. Met behulp van andere, nieuwe, moderne mogelijkheden kunnen we blijven genieten van de voordelen van yoga.

Yogastudio JYO hoopt zo een steentje bij te dragen. Houd moed, zorg goed voor jezelf en voor elkaar.
Namasté!

Josette van Leeuwen

Schrijf je hier in